Η ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας (ΩΡΛ) – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου είναι μια λεπτή χειρουργική ειδικότητα που εξειδικεύεται στην χειρουργική και συντηρητική αντιμετώπιση και θεραπεία ασθενειών και νοσημάτων που έχουν σχέση με τα αυτιά, την μύτη και τον λάρυγγα, αλλά και τις γειτονικές δομές της κεφαλής και του τραχήλου.

 

Στα γειτονικά αυτά όργανα περιλαμβάνονται το στόμα, η γλώσσα, φάρυγγας, οι αμυγδαλές, οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια) οι σιελογόνοι αδένες, ο θυρεοειδής και οι παραθυρεοειδείς αδένες, το δέρμα του προσώπου και του τραχήλου, τα οστά του προσώπου, οι παραρρίνιες κοιλότητες, οι λεμφαδένες και τα αγγεία του τραχήλου, τα νεύρα της κεφαλής και του τραχήλου και ο οισοφάγος.

 

Ο Ωτορινολαρυγγολόγος είναι ο ειδικός ιατρός για όλες τις εποχές και για όλες τις ηλικίες!

Otolaryngologists are physicians trained in the medical and surgical management and treatment of patients with diseases and disorders of the ear, nose, throat (ENT), and related structures of the head and neck.

 

They have special expertise in managing diseases of the ears, nose and nasal passage sinuses, larynx (voice box), oral cavity and upper pharynx (mouth and throat), as well as structures of the neck and face. They are commonly referred to as ENT physicians or ENT surgeons.

 

Otorhinolaryngology – Head and Neck Surgery is a diverse field that specializes in some of the most common diseases that afflict young and old throughout the whole year.

Ωτορινολαρυγγολογία - Χειρουργική κεφαλής και τραχήλου

ENT - Head and Neck Surgery